Агро

Близо 8 000 декара земя се отдават под наем и аренда онлайн

7999.542 дка от района на Карнобат се предлагат в платформата на лидера в поземлените отношения „Агрион“, който пусна специална онлайн дигитална възможност  за управление на земеделски земи на сайта си www.agrion.bg. От публикуваните в сайта данни става ясно, че се предлагат 7999.542 дка земеделска земя под наем и аренда в землищата на 28 села от общината и в землището на града.

Най – много земеделска земя се предлага в района на Житосвят – 1166.547 дка и Зимен 1107.649 дка. За Карнобат данни сочат 1012 дка. Най –малко земя се предлага в землището на с. Венец  – 2.333 дка и Кликач – 5.6 дка. Не се предлагат земеделски земи в землищата на четири села – Глумче, Детелина, Раклица и Сан Стефано.

Наддаването за плодородна земя под наем и аренда от „Агрион“ започва. Компанията, лидер в управлението на земеделските земи, ще отдава терените чрез опция за изцяло дигитално договаряне с фермери и арендатори.

Дружеството непрекъснато се стреми да въвежда иновативни и справедливи методи за определяне на рентните нива, а сега, в условията на извънредно положение, и безопасна и адекватна алтернатива за наем на земя: дигитална процедура на целия процес – от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и договарянето на сделката. На официалния сайт, https://www.agrion.bg/services/rental/ всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища.

След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2020-2021, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

Една от причините да се премине на максимално дигитален начин на общуване са мерките за социално дистанциране в условията на  пандемия. Мярката ще намали риска за здравето, както за клиентите на компанията, така и за търговския персонал.

Виж още

Още новини

Вашият коментар