Агро

Илия Проданов – Млад еврофермер на `2019

Председателят на Сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат  Илия Проданов е първи в надпреварата „Млад еврофермер на годината 2019“.

В сайта на сп.“Агробизнесът“ www.agrobusiness.bg приключи гласуването в конкурса „Еврофермер на годината 2019“, който се провежда за 19 –та поредна година.

Церемонията по награждаването на спечелилите състезанието за първи път в историята си е бе в нетрадиционни условия – он-лайн. За „Еврофермер на годината,“Млад еврофермер на годината“ и „Агробизнес дама на годината“ се състезаваха хора от цялата страна.

Илия Проданов е част от семейния бизнес на семейство Проданови – зърнопроизводство. Фамилията стопанисва 12 хиляди декара ниви, в четири землища в общините Камено и Бургас.  Проданов от няколко години е председател на „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ в Карнобат.

Илия учи право, но няма никакво желание да става съдия, прокурор, адвокат или юрисконсулт. Тази сложна наука му е необходима, за да се справя с бюрокрацията в бранша. Привлякла го и защото дава много широка обща култура. Интересува го но-тил технологията, която би компенсирала в известна степен сериозните последствия от сушата. В нейно лице вижда възможности за оптимизиране на разходите, за нормална печалба. Убеден е, че ще я приложи съвсем скоро върху част от техните масиви.

Виж още

Още новини

Вашият коментар