Агро

ЛРД“Сокол 2“ участва в годишната среща на Националното сдружение

“Бъдещето на лова в България в условията на усложнената епизоотична обстановка във връзка с разпространението на Африканска чума по свинете”. Това е темата на традиционната годишна среща на ръководството на НЛРС-СЛРБ с представители на ловно-рибарските сдружения. В нея участват и представители на ЛРД “Сокол 2“ , гр. Карнобат. Тя започна днес, в 14 часа, в Пловдив. На съвещанието присъстват  членовете на Управителния и на Контролния съвет на националната организация. От страна на сдруженията – техни председатели, ръководители, специалисти по лова, председатели на контролните им съвети и счетоводители.

В срещата участват заместник-министърът на земеделието, храните и горите, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Мирослав Маринов. и представители на държавните институции от системата на земеделието и горите. В момента се представя актуална информация за разпространението на АЧС на територията на страната, ще се обсъжда План за контрол и предотвратяване разпространението на заболяването през 2020 година.

Другите основни теми са предстоящата таксация на дивеча, проектопланове за ползването му през 2020 г., адаптация и разселване на фермено произведен дивеч, инициативата на Националната организация за работа с деца и младежи под мотото „Срещи с дивата природа“.

Експертите от Съюза ще направят препоръки за провеждането на общите събрания на сдруженията през 2020 г. и ще представят актуална информация във връзка с пререгистрацията им в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Виж още

Още новини

Вашият коментар