Агро

Предложиха Илия Проданов за председател на НАЗ

Националната асоциация на зърнопроизводителите избра своя нов председател на проведеното на 20 февруари Общо отчетно-изборно събрание в с. Старосел. Две нови кандидатури е имало за председател на асоциацията, разказаха присъствали на събранието.

Едната е била на Красимир Аврамов от Стара Загора, който всъщност е заемал този пост преди години. Втората номинация е бил Илия Проданов, председател на Сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат.

При обсъждане на предложенията Аврамов се е отказал да се кандидатира поради тежките ангажименти на председателя. Проданов също не е бил ентусиазиран. Така Костадин Костадинов отново оглавил Асоциацията, като получил доверие за втори мандат на поста. Преди това той е бил 2 години заместник-председател на НАЗ, както и две години част от Контролния съвет на асоциацията. Илия Проданов по всяка вероятност ще бъде избран за втори мандат за зам.-председател на Асоциацията.

Делегатите на Общото събрание са гласували промени в устава, с които се удължава мандата на председателя, на членовете на Управителния съвет и на Контролния съвет от две на три години. Така новоизбраните лица ще представляват асоциацията до следващото изборно събрание през 2023 г.

Виж още

Още новини

Вашият коментар