Агро

Сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат откри жътвата

С превърнала се в традиция церемония, Сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат тържествено даде старт на Жътвена кампания 2021. Символичен домакин на първото зажънване бе землището на град Карнобат. На откриването присъстваха представители на Областна дирекция „Земеделие“ Бургас, директорите на Общинските служби „Земеделие“ в Карнобат, Камено и Сунгурларе, земеделски  производители.

Официално кампанията бе открита от председателя на Сдружението Илия Проданов, който отправи пожелания за безпроблемна жътва, благосклонно време, високи добиви и добри цени.

Молебен за спорна работа и добра реколта отслужи ставрофорен свещеноиконом

Иван Ангелов от храм „Свети Йоан Богослов“.

Специално приветствие бе отправено от името на Лидия Станкова – директор на Областна дирекция „Земеделие“ Бургас. „Нека времето да е с Вас, да е спорна жътвата, да е едро житото, да препълните хамбарите със зърно, да е сита годината, да има хляб на трапезата ни. Защото без съмнение Вие правите модерно земеделие и си заслужавате да се радвате на резултатите от труда си. Желая Ви здраве, успехи и удовлетворение от работата! СПОРНА ЖЪТВА!“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар