Бизнес

Лидерът за пране на килими „Белина Еко“ с ТОП съвети за здравословна среда у дома

Чистотата на килима е главна предпоставка
за доброто здраве на цялото семейство

Негово величество килимът – със своето ненатрапчиво присъствие е последният щрих на уюта вкъщи. Килимът внася мекота в цялостната атмосфера на дома и говори за неговите обитатели.
Често обаче не си даваме сметка какво влияние оказва неговото замърсяване върху здравето на семейството. Килимът е едно от основните „гнезда“ за замърсяване и поддържане на бактерии и акари. Независимо от вида и материята му или в коя стая го използвате – хол, трапезария, кухня, спалня или баня, килимът у дома е една от най-замърсените вещи и хранилище на много скрити зарази. В Турция и арабските страни „чист килим“ означава да се изпира поне веднъж на три месеца и обикновено е в бял или много светъл цвят и всяко замърсяване в тяхната култура означава, че ще има риск от респираторно заболяване, развитие на гъбични инфекции и т.н . В България, някак си с годините спряхме да обръщаме внимание на чистотата на килима и пътеките. Търсим все повече тъмни десени, за да „търпят на използване“, пренебрегвайки личното здраве на всеки жител на жилището.
И така, в сезона на ремонтите, няма по- подходящ начин да освежим своя килим от този – да му осигурим професионална грижа. Безспорен фаворит в сферата на прането на килими е “ Белина Еко „. Фирмата се заминава с тази дейност от 1997 г. и смело внедрява най-модерните технологии в процеса си на работа. Още преди да навлезе концепцията „Да живеем еко“, за фирмата става приоритет екологичното обработване на тъканите, което я прави предпочитан избор както за хора с алергии, така и за хора, които държат на здравословната среда на живот. С дългогодишния си опит в прането на килими „Белина еко“ се е специализирала в работата с различните материи килими. Тупането на килимите става със специална машина за отстраняване на натрупаните твърди частици, мъх и налепи. За предварителното деташиране на петната се използват препарати, сертифицирани по всички европейски изисквания за екологичност, антистатичност, антибактериалност, антиалергичност.


Прането се извършва с 8-дискова професионална перална машина, гарантираща качество на услугата, с автоматично изплакване, изсмукване и омекотяване на килима.
Центрофугира се с високотехнологична центрофуга, а изсушаването е в специално оборудвано помещение, което гарантира бухването и разресването на власинките.
Последният етап от процеса е ароматизиране, изчеткване и опаковане в полиетиленово фолио, гарантиращо запазването на чистота при транспортирането и съхранение.
Ето и съветите на професионалистите от „Белина Еко“ в грижата за килимите в помещенията:
-Изпирайте килимите поне два пъти годишно;
У дома не стъпвайте върху тях с обувки, дори и със замърсени домашни пантофи;

 • Не позволявайте на домашните си любимци да лежат върху тях и извършват физиологични дейности. Само за 24 часа един такъв килим би се превърнал в „бактериологично гнездо“, което може да обостри силно алергични реакции и сърбежи;
  -За премахване на миризми от домашни любимци може да ползвате озониране на помещението;
 • Редовно го почиствайте с прахосмукачка;
 • Не позволявайте на децата да рисуват, драскат или залепят части, когато си играят в зоната на килима – винаги има риск от разливане и погром на част от повърхността му.
  Това се отнася и за карането на кънки и ролери в домашни условия.
 • Разлетите течности върху килимите, трябва да се изчистват възможно най-бързо, за да се избегне увреждане на килима. Задължително до седмица, след като сте залели килима и почистили петното му сами, направете основно изпиране на килима, така петната няма да останат маскирани в тъканта и ще избегнете повторната им поява с времето;
 • Тупайте килима си или го почиствайте с пара у дома. Това няма как да го направи много по-чист от състоянието, което е в момента, но ще ви отърве от праха, яйцата на акарите и замърсявания, които са на бактериологична основа.

 • Внимателно избирайте фирмата, която ще направи основното почистване на килима ви. Задължително при подбора трябва да знаете, че той първо трябва на бъде изтупан /за да се премахнат всички едри замърсявания и прах от основата му/, след това следва да бъде почистен със специални дезинфекциращи препарати и изчеткан, сушенето му следва да не е навън под простора за седмица или 10 дни, защото рискът от развиването на мухъл и полепването на допълнителни замърсявания е много по-реален във времето. Накрая е добре килимът да се изчетка и мине със специална вакуум машина за разресване и изсмукване на остатъчния прах и власинки, натрупани между хафа на изделието .
 • Улеснете почистването на дома си като в летните месеци прибирате килимите си изпрани и почистени в килера или таванското помещение /задължително опаковани/.
  -Може да изберете озониране на килима за премахване на лоши миризми от домашни любимци.
  Белина Еко: Заявка за взимане на килими от дома за 4 дни на тел.: 0878/277222. Безплатен транспорт за гр. Карнобат.
  belinaeko.com

Виж още

Още новини

Вашият коментар