Бизнес

Нова цена на билета до Бургас

С нови цени вече са билетите на транспортната фирма „М-Бус” в няколко направления от област Бургас, съобщиха на сайта си от превозвача. Новите цени влизат в сила от 1 март.

От 1-ви март 2020 г. промяна в цените ще има по направленията до Камено, общините Несебър, Карнобат и Айтос. Увеличението варира  между  10% – 15%, в зависимост от натовареността и особеностите на маршрута.  Така например  билетът Бургас – Слънчев бряг от 6 лв. става 7 лв.;  Бургас – Карнобат от 7 лв. – 8 лв., билетът Бургас-Камено от 3,40 – 3,80 лв. Цените по останалите направления са обявени на  сайта на превозвача www.mbus-bg.com. Увеличението засяга и част от ученическите и пенсионерските абонаменти карти, съобщиха от БНР-Бургас. Промяна в цените има до Малко Търново и част от населените места в общините Поморие, Созопол, Приморско и Царево.

„Разбираме, че ще има ефект върху потребителите на услугата, но за съжаление не сме в състояние да обслужваме линиите на старите  цени. Причината е, че няма как да компенсираме ръста на минималната работна заплата, увеличените разходи за застраховки и очакваното увеличение на разходите, свързани с тол системата”, заявяват от фирмата.

Виж още

Още новини

Вашият коментар