Бизнес

Заводите на SEBN-BG в Мездра и Карнобат остават затворени до 12 април

Ръководството на “СЕ Борднетце – България“ ЕООД реши да удължи с една седмица временното преустановяване на работа на заводите за производство на автомобилни компоненти в Мездра и Карнобат. Така вместо до 5 април, двете локации ще останат затворени до 12 април 2020 г. (включително).

Решението е взето, предвид епидемиологичната обстановка в страната, обявеното извънредно положение в Република България и удължаване периода на временното спиране на производството в заводите на клиентите на компанията. Планираното към момента възобновяване на работа на двете локации е 13.04.2020 г. (понеделник).

Съобщението от “СЕ Борднетце – България“ ЕООД е публикувано на официалната страница на компанията във facebook и завършва с : „Планираното към момента възобновяване на работа и за двете локации е на 13.04.2020 год. /понеделник/.

По отношение на нуждата от индивидуални работни графици, работниците и служителите могат да се обърнат към преките си ръководители.

Бъдете здрави!”

КНСБ изброи над 63 големи и средни предприятия, ударени от кризата. Сред тях са:

– Карнобат, Бургаска област – „СЕ Борднетце – България ЕООД“, където работят 2600 човека, разпуснати са всички, които имат право на платен отпуск

– Люляково, Бургаска област – „Нурсан Отомотив” ЕООД, където работят 1047 работника, а всеки, който има право на отпуск, си е вкъщи.

– Сливен – „Язаки България“ ЕООД, 400 работници в платен отпуск.

Виж още

Още новини

Вашият коментар