Гласът

190 първокласници влязоха в класните стаи на 15 септември

190  първокласници прекрачиха прага на училищата в община Карнобат днес. През  учебната 2021/2022г.  в  училищата в община Карнобат ще се обучават около  2600 ученици. Учебната година в общината започна с много щастливи лица, с радостни възгласи и емоции. Пустите до вчера дворове на училищата посрещнаха учениците празнично украсени, огласяни от  детски глъч, облени в топлина и светлина. От името на кмета на общината приветствие отправиха представители на общинска администрация.  В СУ“Христо Ботев“ гостува  зам.-кметът Стефка Иванова, в СУ“Св.св.Кирил и Методий“ зам.-кметът Мария Генова, в ОУ“Хр.Смирненски“ инж. Златина  Димитрова, в ОУ“Петко.Р.Славейков“ -Кремена Събева и в Професионалната гимназия по селско стопанство  Желко Дерменджиев.

Навсякъде първокласниците бяха приветствани по неповторим  и незабравим  начин. С изключително старание учителите на първи клас се подготвиха за 15 септември, за  да остави  той скъп спомен в сърцата на малките ученици. Първокласниците във  всяко училище в  общината бяха посрещнати изключително тържествено, стаите бяха отрупани с балони,  а  на чиновете ги очакваха  комплектите с първите  им  учебници, забавни подаръчета. Всеки първокласник получи от община Карнобат книжка с приказки, с послание от Кмета на общината Георги Димитров. Кметът им пожелава да бъдат здрави, любопитни и упорити ученици.  Заедно със своите учители и родители да  направят книжката на своя училищен живот интересна и завладяваща, да я превърнат в незабравим спомен.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Днес, на 15 септември отново отваря врати Вашето училище – храм и книжовна съкровищница на познанието.

С първия училищен звънец започва една нова година, пълна с предизвикателства, радост и постижения.

Учете, трудете се, експериментирайте, вярвайте! Бъдете новатори, мечтатели и оптимисти. Но помнете, че успехът идва не с бързане, а с неспиране.

Въпреки, че пътищата на живота понякога криволичат, не се отказвайте да вървите напред, защото напред е единствената правилна посока.

Уважаеми учители,

Убеден съм , че да бъдеш учител е мисия. Да бъдеш учител е силата, която променя света към добро!

Сърдечно благодаря за всеотдайния  Ви  труд и обич, с които съхранявате образованието и науката. За търпението и желанието, въпреки превратностите на времето, с които преподавате най- важните уроци на нашите деца.

Пожелавам Ви здраве и мъдрост! Нека трудът Ви бъде благословен, а новата учебна година – ползотворна за всички!

Скъпи ученици,

     Помнете, че всеки ден в училище е много кратък и е от неизменно значение за    Вашето бъдеще. Ваш ред е да трупате знания и успехи. Събирайте с пълни шепи от богатството на познанието и не забравяйте, че за да си успешна личност се учи цял живот. Той – успехът е като изречение, което завършва с многоточие и всеки сам избира кога да сложи точката.

   Бъдете здрави и упорити в преследването на мечтите си! Бъдете ненаситни и неуморни ! Вярвайте в себе си и  на своите учителите!

Мили първокласници,

С най- голям трепет в сърцето си се обръщам към Вас – тези, които прекрачвате за първи път прага на училището. Днес е един от най- емоционалните дни в живота Ви! За това Ви пожелавам училището  да се  превърне във Ваш втори дом и храм на знанието. Помнете, че учението е приключение изпълнено с незабравими преживявания, защото чрез него ще се докоснете до вълшебството на словото, тайнството на числата, ще откриете пъстрият и цветен свят на всяка наука, и прочетена книга.

Трупайте познание, така както пчелите събират мед – търпеливо и  с лекота!

Нека новата учебна година е наситена с делници, натежали от мъдрост и преданост към каузата на просвещението.

Честит празник  и на добър час!

   Георги  Димитров    

  Кмет  на  община  Карнобат                             

Виж още

Още новини

Вашият коментар