ВидеоГласът

Агатополският епископ Йеротей освети параклис Възнесение Господне в Козаре

Днес, на големия Господски празник, когато Българската православна църква почита Възнесение Господне, в карнобатското село Козаре, за пръв път, от десетилетия се понесе камбанен звън. Съградения с много вяра, надежда и любов параклис, именуван Възнесение Господне събра десетки хора, свързани със селото. Негово високо преосвещенство Агатополският епископ Йеротей освети божията обител.

На този ден  признателните козаревци с уважение си спомниха за доскорошния председател на ЗК „Напредък“ Иван Янев, чиято отколешна мечта е в селото да има параклис. Да има място, с което да се поставят основите на добри християнски дела. Неговото желание се реализира от сегашното ръководство на кооперацията, с председател Янчо Стоев. С благодарност за божията благодат и помощ, Управителният съвет взема решение да задели нужните средства, за да се издигне параклиса.

Освещаването на божия храм бе повод в Козаре да се съберат хора от различни краища на страната,  свързани с населеното място и района. Всички споделиха своята радост, че ще има място, където могат да запалят свещ за празниците, да се помолят за здраве и за възпоменание на свои близки. Параклисът е разположен на пътя, който  отвежда до гробищата,  в непосредствена близост до стопанския двор на кооперацията.

Негово високо преосвещенство Агатополският епископ Йеротей освети и курбана, който земеделската кооперацията в Козаре даде за здраве и берекет. Той пожела Бог да възнагради всички трудещи се хора, да помнят, че  божията мъдрост ни укрепява, че божията премъдрост е с нас.

Виж още

Още новини

Вашият коментар