Гласът

Експерти от Европейски информационен център посетиха Карнобат

Представители от Европейски информационен център Europe Direct Бургас запознаха карнобатлии с техните права и възможностите им като европейски граждани. Посещението в града бе част от кампанията “Социално ориентирана икономика в Европейския съюз“.

В обособената мобилна приемна, експертите разговаряха с гражданите, отговаряха на поставените въпроси. Чрез предоставените брошури и дипляни те представиха начините, по които хората могат използват техните услуги.

Ръководителят на Центъра – Радко Дренчев и гл.секретар Боряна Желева посетиха Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост и проведоха дискусия с учениците от 11 и 12 клас. Презентацията на тема „Кохезионната политика в ЕС” информира младежите за инфраструктурните проекти, които се изграждат по този фонд. Европейският център Europe Direct Бургас е с приемна структура в търговско промишлената палата в Бургас. Той дава обща информация, относно политиките и институциите на Европейския съюз и подпомага младите хора да се възползват от възможностите- за обучение,пътуване, работа, стажуване и доброволчество. От 2013г. години Europe Direct Бургас организира десетки мероприятия с всяка една целева група и институция. За тях е важно да получават обратна връзка от европейските граждани

Виж още

Още новини

Вашият коментар