Гласът

Епидемичната обстановка в общината е спокойна

Днес се проведе поредното заседание на Общинския кризисен щаб. Подчертано бе, че остава в сила забраната за посещаване на паркове, спортни съоръжения, зони за отдих. Специално внимание бе обърнато на Гробищния парк, където също са забранени посещенията. Това става само в случай на погребение или помен. Продължава и дезинфекцията на обществени територии, административни сгради и социални институции. Утре ще бъде Извършена и повторна дезинфекция на църковния храм и пространството около него .

Полицейското присъствие на Великден ще е засилено в Карнобат. Органите на реда ще следят да не струпват много хора на едно място, да се спазва дистанция и да се носят предпазни средства.

На следващото заседание Кризисният щаб ще излезе с решение на кои рискови групи да бъдат направени антителни бързи тестове, като част от началото на скринингова кампания на територията на общината, с цел ограничаване разпространение на  COVID-19. Такъв е и призивът на Областния щаб и на здравния министър. Цената на една такава проба е около 30 лв.

Утре в МБАЛ –Карнобат се очаква да пристигнат последните осем легла, с които се оборудва новото отделение. Готови са и шкафчетата към тях.

„Останете у дома, посрещнете Великденските празници заедно със семейството, ограничете контактите, за да запазите своето здраве и това на близките си“, с този апел се обръща Общинският кризисен щаб към жителите на общината. Призивът на кмета Георги Димитров и на членовете на щаба е гражданите да проявят търпение, да спазват противоепидемичните мерки, за да не допуснем разпространението на COVID-19.

Виж още

Още новини

Вашият коментар