Гласът

Гордост за Карнобат! Д-р Борис Динков с наградата „Златен Хипократ“

След 55 изпита взети с Отличен (6), карнобатлията д-р Борис  Динков е носител на приза Златен Хипократ на Медицински университет-Плевен. „Зад всичко постигнато стои изключително много труд, отдаденост и страст към медицинската наука“, казва младият лекар. И добавя: “Благодаря на семейството си и всички приятели, които ме подкрепяха и бяха до мен, особено когато беше най-трудно! Благодаря и на своите преподаватели, които споделиха медицинското познание с мен.  Това е само началото! Големите предизвикателства и отговорности предстоят!“.

Д-р Борис Динков е от град Карнобат, възпитаник на СУ “Св. св. Кирил и Методий“, завършва „Медицина” с пълно отличие, което му носи почетния приз „Златен Хипократ”. Д-р Динков вече специализира „Ендокринология и болести на обмяната” в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Неговият успех бе отразен в специализираната медия на МУ-Плевен MEDICAL TV.

– Д-р Динков, споделете как се става Златен Хипократ по Медицина?

– Самото завършване на „Медицина” е много трудно и е голямо предизвикателство човек да стане Златен Хипократ. Да завършиш с пълно отличие е резултат от много, много труд и отдаденост, а и много подкрепа от близките ни хора, от приятелите ни, които вярват в нас.

– Вие сте млад лекар от гр. Карнобат, как ще продължите професионалния си път?

– От тук нататък професионалният ми път ще продължи в гр. Плевен. В момента съм асистент по „Фармакология” към Факултета по фармация и едновременно с това специализирам и „Ендокринология” в Университетска клиника към УМБАЛ „Георги Странски”, така че в следващите години ще се развивам в Плевен.

– Какво пожелахте на вашите колеги и на себе си по повод дипломирането?

– Пожелах им на първо място да бъдат здрави, да запазят човешкото в себе си, защото това е много важно за нашата хуманна професия, да поставят пациента на първо място и да ценят и своето здраве и семействата си. На себе си пожелавам същото. Надявам се занапред всичко, което съм им пожелал да се изпълни.

– Как ще запомните своята Алма матер, как ще запомните Медицинския университет в Плевен?

– Още когато влязох в ректората и ме обзе едно такова чувство на респект. Създава много приятни усещания в мен, че съм в някакъв дом на изкуството. Университетът ще го запомня като мястото, където съм получил едно много качествено и теоретично, и практическо обучение, което предстои да надграждам още повече.

Виж още

Още новини

Вашият коментар