Гласът

Икономическата комисия остана без председател

Мирослав Спасов/БСП/ се оттегли от председателството на ключовата ПК Икономическа и инвестиционна политика, бюджет, финанси, инфраструктура, европейски и национални програми в Общински съвет – Карнобат. Общата оценка е, че Спасов се справи добре с ролята си на парламентьор и лобист между отделните групи и съветници по време на обсъжданията на финансовата рамка на Бюджета. Изненадващо, след като приключи своя ангажимент във връзка с Бюджета на Община Карнобат, преди заседанието на 5 февруари, той депозира своето желание да бъде освободен от мястото на председател.

С неговото решение БСП загуби едно от председателските места в комисиите. На следващото заседание съветниците ще трябва да изберат кой да оглави Икономическата комисията. Вариантите не са много. Двама от членовете на комисията Живка Гроздева и Маргарита Стаматова са председатели на други комисии и не могат да заемат друга ръководна позиция. Останалите членове на комисията са Мехмед Азуф, Радостин Христов, Драгомир Вълчев, Антоанета Стоянова и Мирослав Спасов. От тях, като не включваме досегашния председател, само Радостин Христов има Икономическо образование- Магистър по Финанси.

Ако БСП не иска да загуби председателското място, единственият вариант е Надя Русева, която също е икономист. В този случай ще трябва да се правят рокади в комисиите.

Виж още

Още новини

Вашият коментар