Гласът

Къщички за птици поставиха деца от ОУ“Христо Смирненски“

Прекрасната инициатива е на децата от 3б клас, с класен ръководител Д. Христова.  Тридесет и шест деца от 2 до 4 клас се включиха в обявения от третокласниците конкурс – „Подай ръка на природата. Нахрани врабче“. „С помощта на майки и татковци, участниците изработиха къщички за птици, поставиха храна за хвъркатите животинки и успяха да направят клип, който предадоха за конкурса. С грижа за природата и много любов, под вещите указания на своите родители, те изобретиха красиви, цветни и разнообрази хранилки, направени от различни материали“, разказват организаторите.

На 12 февруари, прекрасната инициатива на трети „б“ клас събра ученици и родители в СТУДИО-КЛАС „Език и слово“. В деня на награждаването, специални гости в ОУ“Христо Смирненски“ бяха г-жа Димитринка Сивенова – еколог към Община Карнобат. Тя разказа интересни факти на децата за различни природни забележителности край града и г-н Константин Няголов – издал книга за растителни и животински представители в родния край. От него те научиха колко вида птици се срещат на територията на общината, как все по-често цели ята щъркели не отлитат на юг и зимуват у нас, поради промени в местния климат, за чайките, които отдавна обитават нашия град и гнездят тук. Ученици от 3.б клас представиха любопитни факти за врабчетата. Участниците получиха много награди и специално благодарствено писмо за своята съпричастност към зимуващите птици!

Ако случайно видите такава къщичка на някое дърво в града, последвайте примера на тези малки приятели на природата и техните семейства, защото няма нищо по-ценно от това да бъдеш грижовен към природата! Да помагаш и да даряваш обич е безценно!

Виж още

Още новини

Вашият коментар