Гласът

Кметът Димитров:”Всеки ден трябва да е ПРАЗНИК НА ЖЕНАТА”

Специално послание към дамите за 8-ми март отправи кметът на община Карнобат Георги Димитров. В профила си във Фейсбук той публикува  изключително чувствени слова, които са подарък за жените в община Карнобат:

„Мили дами,

Цветята и думите не са достатъчни, за да изразя своето възхищение към Вас. Затова Ви прегръщам, защото това е жест – истински, искрен и непринуден. Говоря за онази прегръдка, с която майката гушва своята рожба, мъжът приласкава любимата си, а приятелите споделят болката и ознаменуват победата.

С идващата от прабългарските руни буква „Ж” се зове вашето име, защото вие сте знака на живота. С „Ж” започват най-красивите думи, създадени, мисля заради Вас.

Вие сте Животът, идващ от изконната човешка Жажда за любов. С Жар вие поддържате до сетния ни дъх Желанието да Ви опознаваме, обичаме, боготворим.

От мъжка гордост рядко признаваме, че Вие, скъпи ЖЕНИ, сте движещата сила на земния ни свят. Казват, че Ева е създадена, заради Адам.  Но мисля, че ние сме на този свят, заради Вас.

Прекланям се пред Вашата сила, пред красотата ви, пред порива на духа ви. И ви казвам – честит празник, защото етикетът така повелява. Истината е, че всеки ден трябва да е празник на Жената. Вие сте слънцето и луната, взети заедно. Огнени и смирени, страстни и опияняващи. Останете си такива и с гордост носете името ЖЕНА”.

Виж още

Още новини

Вашият коментар