Гласът

Кого от любимите си хора ще спасите от COVID-19?

„Ако трябва да избереш само един човек от всичките хора, които обичаш, ако трябва да избереш само един, когото да спасиш от коронавирус, кой ще бъде този човек?“. Отговорът на този страшен въпрос търси един истински приятел на Карнобат – бургаският журналист Красимир Калудов. В своя сайт www.burgas-reporter.com той споделя, че неговият близък приятел д-р Зияд Ел Масри го е помоли да стане част от една негова кампания, с която си поставя за цел –  колкото се може повече хора в Бургас и в страната да поемат своята лична отговорност. „Обясних му, че не мога да отида при него и той ме успокои, че мога да направя онова, което той ме моли и от дома ми. И вие можете да го направите“, казва Краси.

Изглежда лесно и просто. Застанете някъде у дома си и си задайте само един въпрос. Онзи въпрос, който д-р Масри ми зададе. Преди да ми го отправи, той ми каза, че отговорът ще бъде почти невъзможен.

Беше прав. Нямах отговор на въпроса му, защото всеки отговор беше страшен и грешен.

Ще ви кажа какво ме пита моят приятел  „Ако трябва да избереш само един човек от всичките хора, които обичаш, ако трябва да избереш само един, когото да спасиш от коронавирус, кой ще бъде този човек?“

Не можах да отговоря. Беше мъчителен избор. Д-р Зияд Ел Масри ме успокои и ми каза, че отговорът ми е правилен и че не ми пожелава някога да стигна до такъв избор.

Но ми рече, че има възможност да спася не един, а всички мои любими хора. И това зависи от мен. Ако желаете, можете да видите изходът от това положение във видеото на Краси Калудов=

$Не позволявайте да се стигне до такъв избор“.

https://www.burgas-reporter.com/articles/37259?fbclid=IwAR2PzteAcgIJUy_gdyVotI6v43S5m5pgrTPLnJt8CzsL8uw6L51fYurS9aY

Виж още

Още новини

Вашият коментар