Гласът

Митрополит Йоаникий апелира за спазване на „противоепидемичните мерки”

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий призовава свещениците, монасите и монахините да отправят усърдни молитви към Бога за изцеление и за запазване здравето на медицинските работници, и особено за онези, които на първа линия се борят с коронавируса. Той призовава още православните християни да усилят своя духовен подвиг в пост, молитва, бдение, изповед и приемане на Свето Причастие, а онези, които са в невъзможност да посещават храмовете, да се молят със специалните молитви ,отпечатани в православния Молитвослов.
Владиката апелира към всички да проявят необходимата християнска, църковна и гражданска отговорност и да изпълняват наложените от държавните институции мерки. При наличието на най-малки симптоми на неразположение да останат в своите домове, прибягвайки до медицинска консултация и духовни съвети по телефона.

Канцеларията на Сливенската митрополия няма да работи от 23 до 31 март, съобщава на сайта си Митрополията. Това е във връзка с наложените противоепидемични мерки и препоръките на Националния кризисен щаб. За спешни случаи, всеки работен ден, ще има дежурен служител от 10 часа до 12 часа.

Виж още

Още новини

Вашият коментар