Гласът

Младшите посланици на Европейския парламент от СУ „Хр. Ботев“ обсъждат важни въпроси с евродепутати

За пореден път тази година младшите посланици от СУ „Хр. Ботев“ участваха в инициативата „Европейски час“ на Бюрото на Европейския парламент в България.Заедно с тях по програмата „Училища посланици на Европейския парламент“ се включиха и други ученици  от цялата страна.

През януари техен гост беше евродепутатът Елена Йончева, с която разискваха въпросите за миграцията и върховенството на закона. Специален гост на събитието беше Бехназ Хабиби от ПЕГ „Ив. Богоров“ в гр. Кърджали, която разказа историята за бягството на семейството си от Афганистан и как са се спасили от войната.

На 16.02. дискутираха по проблемите на европейската интеграция на страните от Западните Балкани с г-н Илхан Кючюк от групата „Обнови Европа“.

Само след месец на  18.03. учениците се срещнаха и с евродепутата Андрей Слабаков – член на Комисията по култура и образование в ЕП.  Сред обсъжданите теми  бе и тази за продължителността на учебната година.

Младшите посланици: Мария Танева и  Татяна Железчева – IX A, Валерия Ценова, Марина Байчева, Нина Великова, Пламена Чанева и Силвия Сивова –  X A, както и  Игнатия Ангелова, и Мирена Трифонова  –  X Б показаха, че не са безучастни към бързите темпове на промени в ЕС.

Евродепутатите определиха гражданската им активност като основен залог за стабилността на  обществото днес.

Виж още

Още новини

Вашият коментар