Гласът

Общественият ред задържа вандалите, изпочупили кошчета и пейка

Шест момчета, в рамките на 20 минути, нанесоха щети за 800лв. Камерите са заснели как групата, започва вандалската си акция от „Дадашкия площад“. Там едно от момчетата рита кафеавтомата, други нанасят удари по кошчетата.

След като чупят шест кошчета на площада, те се отправят към центъра. Там продължават да ритат кошчетата, успяват да счупят едно и да изкъртят греда от изпречилата им се на пътя пейка. Едно от момчетата я обръща, друго решава да я изправи. Това не се харесва на първия злосторник и той се връща, за да счупи една от гредите на пейката и я захвърля. От записа личи, че групичката се забавлява, момчетата се закачат, смеят се. Без обаче да се досетят, че има видеонаблюдение.

Групата се отправя към пл.“Янчо Блецов“. Там служителите от Обществения ред при община Карнобат ги задържат. Сигнализирано е в полицията. Докато изчакват няколко минутки да дойдат полицаите, момчетата подхвърлят закачки към служителите от Обществения ред, наричат ги „Чички“, твърдят, че не са те извършителите.

За вандалската проява сигнализира гражданин, който се обажда на дежурния в общината. Първият запис от камерите е малко след 1 часа, на 15 февруари. 25 минути по – късно момчетата са задържани.

Оказва се, че това са младежи на възраст 17-18 години. По информация, подадена ни от община Карнобат цената на едно кошче за отпадъци е 83.51лв. Стойността на една пейка е 216 лв. Общата сума на нанесените от шестте момчета щети е 800 лв.

От община Карнобат призовават гражданите, да реагират незабавно в случай, че станат свидетели на вандалски прояви, при нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и при друг вид нарушения на обществения ред. С тяхното съдействие извършителите биват задържани и разкрити в кратки срокове. Можете да сигнализиране, по всяко време на денонощието на следните телефонни номера:

0885171371 – Мобилен патрул  на звено „Обществен ред“

0882003149 – Дежурен Гражданска защита при община Карнобат

Виж още

Още новини

Един коментар

  1. Да си платят щетите, а снимките им да се поставят на видно място за назидание, но надали… И ще продължават, защото се чувстват безнаказано.

Вашият коментар

%d bloggers like this: