Гласът

Пламен Димитров спаси кръста на Йордановден в Карнобат

Девет смелчаци се хвърлиха в ледените води за кръста на Йордановден в Карнобат. Спасителят на християнския символ тази година е 42-годишният Пламен Димитров, който за седми път се хвърля във водите. През 2017г. той също успя да спаси кръста и сподели, че усещането е страхотно. Смелият мъж пожелава на всички само здраве, защото това е най-важното. Най-малкият участник бе 11 – годишният Петко Вълчев, който с голямо вълнение се хвърли в ледените води. Сред смелчаците бяха братята Стоян и Стилиян Илиеви, Димитър Тодоров, Христо Христов, Гено Ненов и др.

Сутринта на Богоявление в храм Св. „Йоан Богослов” бе изнесена света литургия. Великият Богоявленски водосвет бе отслужен от ставрофорните свещеноикономи Павел Гърбов и Иван Ангелов. Те се помолиха за здраве и коронавирусът да изчезне. Карнобатлии се събраха, за да се поздравят за празника и да си вземат светена вода за здраве и благополучие.

Празникът Богоявление се нарича още Просвещение, защото Йорданското събитие ни просвещава, като ни показва Бога изявен в непостижимата тайна на единосъщната и неразделна Троица.

Виж още

Още новини

Вашият коментар