Гласът

По график изплащат възнагражденията на членовете на СИК

Над 500 човека взеха участие в подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание в община Карнобат. В деня на вота, около 460 карнобатлии, влязоха в секционните комисии като членове, секретари, председатели и зам. – председатели на изборните секции, които бяха разкрити в общината. .

За изплащането на възнагражденията на членовете на секционните комисии ще бъде изготвен график. Той ще бъде публикуван допълнително на сайта на община Карнобат  и оповестен чрез местните медии, съобщават от община Карнобат.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, членовете на секционните избирателни комисии,  за провеждането на парламентарните избори на 4 април, ще  получат еднократното възнаграждение: председател – 105 лв., зам.-председател – 95 лв., секретар – 95 лв., член – 80 лв. За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, за подреждане на помещението за гласуване,  за произвеждане на изборите с машинно гласуване, за представяне протокола на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация се начисляват допълнителни възнаграждения, на всеки участвал в тези дейности

Съгласно решение на ЦИК, на членовете на избирателните комисии ще бъдат изплащани допълнителни възнаграждения от 50% върху основната заплата за времето на работа в извънредна епидемична обстановка.

Виж още

Още новини

Вашият коментар