Гласът

Под задължителна карантина в общината са 54 човека

Броят на хората под задължителна карантина в община Карнобат е 54.  Към момента има само един случай с доказан Covid-19. Общо 65 човека са били поставени под карантина от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ , като за 11 тя вече е отпаднала. Тези данни изнесе кметът на община Карнобат по време на днешно заседание на Общинския кризисен щаб. Подчертано бе, че право да поставя под задължителна карантина има само РЗИ. Правомощия да следят дали се спазва карантината има община Карнобат, чрез медиаторите, звено „Обществен ред“ и РУ Полиция. В компетенциите на МВР е да съставят актове при нарушаване на наложена карантина. По смисъла на новото законодателство това вече е  престъпление и се наказва с глоба и затвор. Поставените под карантина са длъжни да не напускат домовете си или мястото за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок.

На проведеното днес заседание на Кризисния щаб в община Карнобат бяха разписани и приети нови мерки.  

Виж още

Още новини

2 коментара

  1. Имам комшии които са под карантина но като стане 22.00 и излизат да си купят ракия те си мислят чи хората не ги виждат

    1. А вие като ги виждате ,че излизат защо не подадете сигнал там където трябва ,ако се случи нещо после вие ще имате вина,че не сте сигнализирали.

Вашият коментар

%d bloggers like this: