Гласът

Препаратът, с който се дезинфекцира Карнобат, е препоръчителен за борба с COVID-19

Препаратът УНИ-S, с който се дезинфекцира града на 21 март от самолет е ефективен по отношение на COVID-19. Това става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването, с което се дават насоки какви препарати да се използват за дезинфекция по отношение на коронавируса. Той е подходящ за дезинфекция на външни пространства, като за пример се посочват детски площадки. Дезинфектантът притежава вирусоцидно действие.

COVID-19 е чувствителен към редица дезинфектанти – хлорни, алдехиди, окислители, йодни, четвъртични амониеви съединения, посочват от здравното ведомство. Уточнява се, че дезинфектантът, който може да се избере, трябва да е разрешен от Министерството на здравеопазването. МЗ поддържа на страницата си списък с  биоцидите, разрешени за употреба. Необходимо е да се избере дезинфектант, ефективен по отношение на вируса.  Препоръчително е да се избере дезинфектант, постигащ ефект с по – кратко време на действие/15 минути/.

И на челно място, сред посочените препарати, които могат да се използват за дезинфекция на открити пространства е УНИ-S.

Виж още

Още новини

Един коментар

 1. Препарата е да под и третиране на повърхности. Това е от листовката, а линка където може да се информирате – http://pestmag.eu/produkt/-hmi-uni-s/
  ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ
  Почистване и дезинфекция на:
  • миещи се повърхности и оборудване в здравни, лечебни и обществени заведения, в
  обекти за производство и търговия с храни, в козметичната, фармацевтичната
  промишленост, ветеринарните практики;
  • санитарно оборудване (мивки, вани, тоалетни чинии, бидета, писоари и др.);
  • миещи се повърхности в детски ясли, детски градини, училища, занимални, социални
  домове, обществени и административни сгради, хотели, ресторанти, заведения за
  обществено хранене и др.

Вашият коментар

%d bloggers like this: