Гласът

Разходката в парка, при строги правила и контрол

Остава в сила забраната за кучета в Градския парк!

При спазване на строги правила и засилен контрол ще става разходката в Градски парк, реши днес Кризисният щаб в община Карнобат. Със заповед на кмета Георги Димитров се регламентира времето и начинът за ползване на парка. В сила остава забраната за ползване на детски площадки и съоръжения за спорт на територията на цялата община.

В Градски парк, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа, могат да се разхождат деца до 12 години, съпровождани от до двама родители. Частни охранители ще съдействат на община Карнобат за контрол по спазване правилата за ползване на парка от карнобатлии. 

По време на разходките няма да се допуска използването на детски и спортни съоръжения, и пясъчниците. Забранено е сядането на пейки, в тревата и правенето на пикник. Не се допуска и игра на деца в група и с общи играчки, както и употребата на алкохол на територията на парка.

При посещение на парка е задължително носенето на предпазни маски и спазването на  дистанция 2,5 м от други семейства

Влизането в парка трябва да става само от отворените входове. Общината ще обозначи маршрути за разходка, чрез поставянето на табели.

Съветът към разхождащите се е да се избягва докосването на повърхности, да се използват дезинфектант и ръкавици.

Собствениците на кучета имат право да извеждат на разходка домашните си любимци сутрин до 9:30 часа и вечер след 18:30. Съгласно наредбата е забранено те да бъдат разхождани в Градския парк. Със себе си собствениците да носят паспорта на домашния си любимец, който се представя при проверка. При разходка на домашни кучета, да се използва повод.

От Кризисният щаб призовават хората да спазват правилата, които са с цел защита здравето на тях самите и на околните.

Виж още

Още новини

Вашият коментар