Гласът

Ротари клуб – Карнобат и Интеракт с нови президенти и бордове

Д-р Георги Колев е новият президент на Ротари клуб – Карнобат, а начело на Интеракт клуб -Карнобат застана Петко Чанев. На церемония в СПА хотел „Парк“ се осъществи тържествено Ротацията в карнобатските клубове. Паст президентите инж. Йонка Радева и Преслава Чакърова предадоха огърлиците на новите бордове.


Обединени от безкористната служба в полза на обществото двата клуба изпратиха една година на предизвикателства. Ротарианската 2021-2022 официално започна на 1 юли. В нея, карнобатските клубове влизат окрилени от нови възможности и водени от желанието да служат, за да променят живота.
Гости на церемонията бяха зам.-кметът на община Карнобат г-жа Мария Генова, г-жа Петя Пенчева, собственик на фирма ГИГИ, г-н Христо Блецов, собственик на фирма „Братя Блецови“, Дистриктен офицер Иван Иванов, който е гост от създаването на Интеракт, приятели от Ротари клуб – Айтос.


С ретроспекция на изминалата ротарианска година започна събитието. Израстването, през втората си година представиха младежите от Интеракт клуб -Карнобат. Тя бе изпълнена с много премеждия, поради противоепидемични мерки, но и възможности за постигане на цели, които внесоха емоции и радост в трудното ежедневие. Със закрилата и всеотдайната подкрепа на Ротари клуб -Карнобат, интеракторите се превърнаха в едно истинско семейство с общи амбиции да правят добро. Няколко срещи през годината остават емблематични за Интеракт клуба – с президента Румен Радев, с журналистката Айше Сали, с екипа на БНТ. Младежите, подкрепяни от Ротари клуба, организираха редица дейности и събития за децата на Карнобат.


За първия учебен ден приветстваха първокласниците в училищата, дарявайки им материали и учебни пособия. Като доброволци се включиха в детски празник, организиран от Общината, бяха част от Деня на розовата фланелка, от Националния празник на България, заедно посрещнаха Първа пролет. Техният ентусиазъм и желания да правят добро направиха Великден незабравим за децата в Карнобат. Организираното за празника събитие в Градски парк бе най-мащабната акция на клуба. В знак на благодарност младежите, които с часове се грижиха за забавлението и настроението на децата, получиха стотици детски усмивки. С гордост Интеракт изпрати първите си абитуриенти, на които пожела много дръзновения и успешни каузи.


„Поставяме си все по-важни цели, като се стремим да помагаме на хората. Всичко това постигнахме с помощта на Ротари клуб- Карнобат, които стоят рамо до рамо с нас и ни подкрепят. Благодарим, че ни се доверявате! Благодарим на Общината, на града ни, които са до нас и ни съдействат безрезервно за всяка наша акция. Радваме се, че създадохме едно сплотено семейство с обща цел – да правим добро“, категорични са членовете на Инетракт – Карнобат. Те благодариха лично на д-р Пенка Златанова за безкористната подкрепа, която им оказва от учредяването.


„Радвам се, че съм част от това семейство. Предизвикателство е да работиш с млади хора, но за мен то се оказа едно пътешествие, което ми донесе много радости. С лекота се работи с хора, които знаят какво искат, с хора, които с жар и ентусиазъм се втурват във всяка задача и я правят изпълнима и възможна“, сподели д-р Златанова. Изминалата година както за целия свят, така и за ротарианците бе много тежка. Но въпреки пандемията – Ротари и Интеракт в Карнобат успяха да реализират своите проекти.
С организираните събития върнаха усмивките на хората и радостта на лицата, докоснаха сърцата им. На 1-ви март те подариха мартеници с послание на медиците и персонала в Ковид отделението. Внесоха вяра и надежда в душите на медиците, като ги уважиха с мил жест по повод Деня на здравния работник. Поднесените детски рисунки и поздравленията развълнуваха и трогнаха медиците в МБАЛ -Карнобат. За безкористното приятелство и безценната подкрепа Интеракт клуб – Карнобат връчи специални благодарствени грамоти на своите приятели от община Карнобат, фирмите ГИГИ и „Братя Блецови“.


От Ротари приветстваха с добре дошли новите си членове. Към семейството на Интеракт се присъединиха Магдалена и Татяна, които получиха официално своите значки на церемонията. Вече част от Ротари клуб Карнобат е и Светла Железчева, която още преди приемането си участва активно в живота на организацията.Дистриктен офицер Иван Иванов беше подготвил и специален подарък за интеракторите, който бе приятен завършек на събитието.


С оптимизъм и спокойствие карнобатските клубове се впускат в новата Ротарианска година. Обнадеждени са, защото в предстоящите предизвикателства имат подкрепата на нови приятели. Вдъхновяващи са и примерите, които трябва да следват. А това е гаранция, че ще успеят да вървят уверено по пътя на доброто и да работят за значими каузи в полза на обществото.
Фотограф: Т.Кибритев

Виж още

Още новини

Вашият коментар