Гласът

Ротари клуб Карнобат посрещна Дистрикт Гуверньор Борислав Къдреков

Дистрикт гуверньорът на Д2482 България Борислав Къдреков се срещна с Ротари клуб Карнобат на 3 септември. Той бе придружаван от асистент гуверньора Даниела Андреева. По настояване на Дистрикт Гуверньора, да участват в срещата бяха поканени и членовете на Интеракт клуб Карнобат. За пореден път Борислав Къдреков подчерта, че винаги мисълта на ротарианците трябва да бъде ангажирана с грижа за рожбата на Ротари – Интеракт. „Като отговорни родители да не забравяме, че създаването на живот е само първата стъпка. Оттук нататък пред нас стоят голямото предизвикателство, смелостта да преследваме целите си и необходимостта да бъдем отговорни“.


В Карнобат младите, дръзки новатори от Интеракт с желание създават свои проекти в полза на общността и ги реализират с изключителната подкрепата на Ротари клуба.
В Карнобат гостите бяха приветствани от президента на Ротари клуб Карнобат д-р Георги Колев. По време на разговорите той ги запозна с целите и програмата за работа на карнобатския клуб през ротарианската 2021-2022.


За най-значимите проекти през изминалата и предходните Ротариански години разказаха чрез презентация младежите от Интеракт. Те заявиха своята готовност да продължават да работят с още повече вдъхновение и ентусиазъм. Дистрикт Гуверньор Борислав Къдреков официално покани карнобатските младежи да вземат участие в тазгодишната асамблея на Интеракт.


Темата на тази Ротарианска година е „Служи, за да променяш животи“. Именно в тази посока ще бъдат насочени проектите, по които ще работят Ротари и Интеракт в Карнобат. Основните цели за настоящата година са активен ротариански живот, работа върху числеността на клубовете и проекти, в полза на обществото.
Апелът на Дистрикт Гуверньор Борислав Къдреков е да продължи подкрепата на способните, талантливите и предприемчиви деца и младежи, защото те са бъдещият, а и настоящ двигател на прогреса. Те са градивният стимул за развитието и така необходимия коректив на слабостите в обществото.
По време на срещата Дистрикт Гуверньорът връчи значките за членство в Ротари на новите попълнения в карнобатските клубове. Със себе си Борислав Къдреков отнесе флагчето на Ротари клуб Карнобат, което ще заеме своето място сред отличителните знаци на всичките 91 клуба в България.

Виж още

Още новини

Вашият коментар