Гласът

Събрани бяха над 7000 лв. за лечението на бивш футболист на ОФК“Карнобат“ на мача в събота

Съботният ден бе повече от успешен за ОФК „Карнобат“ по отношение на инициирана кауза от социален характер. Ръководство, футболисти, фенове и привлечени от каузата граждани събраха над 7000 лв. за лечението на Николай Комитов, бивш местен футболист. По време на последната домакинска среща на стадиона бе поставена кутия за набиране на средства, в която след края на мача стана ясно, че са попаднали 2987 лв. Отделно в банковата сметка на отбора са постъпили още над 3000 лв., което е един прекрасен резултат, вследствие на организация за сравнително кратък период от време.

Преди началото на последната шампионатна среща от сезон 2020/2021 с „Черноморец 1919“ /Бс/ (1:4), футболистите на двата отбора и съдиите позираха с транспарант в подкрепа на местното момче, водещо борба с неприятно заболяване, за чието лечение в Турция са нужни средства.

Текстът гласеше „С теб сме, Комита“, а окуражаващите аплодисменти на присъстващите на стадиона не бяха спестени.

„Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Нямахме много време да я организираме, имахме буквално 48 часа. По време на футболната среща събрахме 2987 лв., а това мисля е един много добър резултат. Пожелавам бързо оздравяване на момчето. Вярвам, че сме помогнали с каквото можем. На сметката на отбора имаме преведени още 3500 лв., а на ръка имаме получени 800 лв.

За пореден път показахме, че гражданите са дейни, обединени и сплотени, което мен лично много ме радва на фона на лошия резултат от мача.“, заяви президентът на ОФК „Карнобат“ Теодор Иванов.

Двубоят бе белязан от знаков момент за един от реферите – Добромир Араванов, който получи плакети от ЗС на БФС – Пловдив и ОС на БФС – Ямбол по повод прекратяване на активна състезателна дейност.

Делегатът на срещата Георги Христов и футболната легенда и президент на „Черноморец 1919“ Радостин Кишишев бяха любезни да наградят Араванов, който също бе аплодиран от публиката.

В шампионатната среща карнобатлии не успяха да стигнат до нещо повече от почетен гол, дело на Ивайло Стойчев за 1:4, след като по-рано в двубоя за гостите се разписаха Мирослав Радев, Милен Танев, Мариян Тонев и Антон Узунов.

Ненко Петров от домакините удари две греди.

„Абсолютна реалност е това 14-то място. Ние имаме 8 равни, от които поне 5 бяха буквално спечелени от нас, но със загубени 2 точки в края. Ако бяха спечелени, вижте на кое място щяхме да бъдем, но това като цяло не променя картината – щяхме да сме с 5 места напред и да имаме повече изразходван бюджет.

Въпросът е, че много хора, искам да го кажа най-отговорно, сега в края на шампионата, да се замислят много добре какво ще правим през следващият сезон. Още от сега го казвам. С такива игри на приливи и отливи няма как да продължим да функционираме.

На фона на цялото първенство искам да кажа, че за ОФК „Карнобат“ това е меко казано успех, свръхуспех. За 7-ма година ще играем във „В“ група, което никога не се е случвало в историята ни. Най-много сме се задържали за 3 години, а ние сега ще играем за 7-ма година. Трябва да се гледат и позитивните неща и да гледаме напред.“, коментира президентът на карнобатлии Теодор Иванов.

„За мача – видяхте, че паднаха много леки голове и от там падна настроението в отбора. С оглед на това, че беше последен мач, ние си бяхме свършили работата и останахме в групата и мачът беше без значение. Явно това доведе до този резултат. За класирането – можеше и да сме по-нагоре в таблицата. Така се случи, че през първите 4-5 мача през пролетта имахме много кадрови проблеми. После отборът се стабилизира, взехме си домакинските мачове. Реално е класирането.“, сподели наставникът на ОФК „Карнобат“ Георги Калоянов.

ОФК „КАРНОБАТ“: Пламен Колев, Димитър Петров – капитан, Трендафил Момчилов, Стоян Калев /68 – Никола Николов/, Ясен Тузаков, Стоян Николов, Стоян Калпаклиев, Мартин Димитров, Ненко Петров, Валентин Иванов /58 – Ивайло Стойчев/, Антон Атанасов /58 – Георги Тузаков/

Виж още

Още новини

Вашият коментар