Гласът

Срокът на кампанията за набиране на преброители и контрольори се удължава

До 16.11.2020 г. , включително се удължава срокът на кампанията за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.  Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи в Център за административно обслужване, находящ се на бул. „България“ № 12, гише № 1 – деловодство,  всеки работен ден от 08.30  до 17.30 часа. Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 и в сайта на община Карнобат https://www.karnobat-ob.bg/currentNews-1072-newitem.html .

При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Виж още

Още новини

Вашият коментар