Гласът

Тонове с отпадъци изринаха в района на Дядо Димчов баир

Това е поредното нерегламентирано сметище, което община Карнобат периодично почиства. Подобна съдба имат няколко зони в града. Това са райони, където къщите са незаконни, липсва каквато и да е инфраструктура и е невъзможно да бъде организирано сметопочистване и сметоизвозване. Живеещите в района не се притесняват от глоби и санкции, защото повечето са безработни. Но пък се жалват, че живеят на метри от боклуците и че децата им били все болни. Не харесват бунището около домовете си, но и не предприемат мерки за недопускане на неговото образуване. „Няма къде да слагаме боклуците“, казват те.  

Преди година общината бе поставила два контейнера именно в този район. Работниците, отговарящи за чистотата разказват, че единият от съдовете за отпадъци  още първите дни е бил откраднат, а другият си стоял все празен.

Дни наред служители  от звеното за почистване към община Карнобат с техника ринеха и товариха отпадъците. Днес по-голямата част от купищата с отпадъци ги няма. Мястото е сравнително по-чисто. Остава хората от квартала да направят една сериозна уборка на терена, за да съберат ръчно останалите след греблото отпадъци. Въпросът е докога ще е чисто?

Виж още

Още новини

Вашият коментар