Карнобат

400 граждани се ваксинираха през първите дни от масовата имунизация

Паралелно се прави и реимунизацията на втора група – педагогически и непедагогически персонал. Близо 400 граждани са се ваксинирали в МБАЛ – Карнобат през първите четири дни от старта на масовата ваксинация срещу COVID-19. Тя стартира в началото на седмицата, прави се без предварително записване. МБАЛ – Карнобат  осигури „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Главната сестра на болницата Христина Георгиева сподели, че през кабинета са преминали средно по 100 човека на ден. Хората са на различна възраст, сред тях има и граждани от други общини от областта, както и чужденци. Доставката на ваксината през първите дни е регулярна. Паралелно се прави и реимунизацията на втора група – педагогически и непедагогически персонал.

От четвъртък започна и имунизацията на членовете на избирателните комисии.Прави впечатление, че се ваксинират много млади хора. Организирано се ваксинират и служители от фирми и предприятия. В кабинета в Карнобат се е ваксинирал и един от мениджърите на „Астра Зенека“ България, който е родом от града. Той е пристигнал в кабинета, задно с членовете на своето семейство, за да си поставят ваксината. В кабинета всеки, който иска да бъде ваксиниран, може да го направи от 9:30ч. до 16:30ч. При наличие на ваксина кабинетът има готовност да работи и през почивните дни. Ваксинациите се осъществяват в кабинет №1, който се намира на първия етаж.

При имунизация срещу COVID-19 желаещите граждани  трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията и се попълва на място  бланка за информирано съгласие.

Виж още

Още новини

Вашият коментар