Карнобат

500 литра пенообразувател и 10 т. вода са използвани за гасенето на локомотива

Инцидентът с локомотива стана на 22 април, когато възникна пожар в машината на влаковата композиция Варна – Карнобат – Варна, престояваща над час на ЖП гара Карнобат. Инцидентът възникна в 14:17 часа. Машинистите за забелязали дим в машинното отделение на локомотива, с който е извършвана маневра на четвърти коловоз в гарата. Задействана е противопожарната инсталация в локомотива и е подаден сигнал до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“,

Локомотивът бе разкачен и откаран до 4-ти коловоз, където гасителните действия стартираха с  два противопожарни автомобила с карнобатски огнеборци,  които извършиха обезопасителни действия по обливане на локомотива. От 14:50 ч. до 16:02 ч. беше спряно преминаването на всички влакове през гара Карнобат.

„На помощ ни се притече и трети противопожарен автомобил от Бургас, предвид наличието на близо 1 500 л. трансформаторно масло в машината. При възникналата ситуация, в нито един момент не е съществуваше предпоставка за застрашаване безопасността на пътници и персонал в гарата, както и на машинистите в локомотива.

Изразходени бяха 500 литра пенообразувател и десет тона вода от автомобилите и пожарът бе ликвидиран. Машината бе изтеглена на глух коловоз и бе възстановено движението на гарата, без поражения на контактната мрежа и съседни композиции. Нямаше опасност, нито за хората в района на гарата, нито за околната среда“, съобщи началникът на карнобатските огнеборци Димитър Грозев.

До приключване на противопожарните действия беше изключено напрежението в контактната мрежа в гара Карнобат. По тази причина, в съседни гари престояваха следните влакове: Бързият влак № 3624 от Бургас за София, който престоя в гара Черноград; Бързият влак № 8602 от Бургас за София, който също престоя в гара Черноград; Пътнически влак № 80143 от Сливен за Бургас, който престоя в гара Церковски.

БДЖ поднесе извинение на своите клиенти за причиненото им неудобство.

Виж още

Още новини

Вашият коментар