Карнобат

Бебе пони в зоокъта в Карнобат

Новороденото пони Симеон е новият обитател на зоокъта в Карнобат. След една година чакане на 16 август (понеделник) понито Мила роди своя син, като с това зарадва жителите на града. Бащата на Симеон се казва Дисни, но галено му викат Дидо. Той също обитава местния зоокът. Така броят на понитата в парка стана 3. Родителите на малкото пони –  Мила и Дидо – са подарени от един и същи собственик от Деветак. Малкият Симеон се появи на бял свят с името си. Той се роди в същия ден, в който собственикът на неговите родители има рожден ден – на 16 август.

С истинско вълнение Райчо Костов разказва за новороденото пони, за неговите родители и за това, че е решил да го кръсти Симеон, защото собственикът, подарил двете понита се казва така. Чичо Райчо е човекът, който неуморно се грижи за всички животни в карнобатския зоокът. Това е нещото, доставящо му истинско удоволствие. Цял живот се е занимавал с животни. Според него ако спре да го прави, съществуването му ще изгуби всякакъв смисъл.

От момента на създаване на нашия зоокът (преди цели 7 години) Райчо Костов е този, който стои неотлъчно до животните и който непрестанно им създава нови удобства. Имало е моменти, в които на Райчо му се е налагало на приспива в зоокъта, защото някои от животните са имали нужда от него. Той говори с голяма любов за всички. Споделя, че всяко едно животно изисква специални грижи и той е единственият, който ги знае и може да ги приложи. Отговаря, че не знае колко е общият брой на животните, но е категоричен, че ще разбере, ако някое изчезне.

Освен новороденото пони, преди около месец на бял свят са се появила две еленчета, които все още нямат имена. На Райчо му е трудно да ги различи и затова не бърза да ги кръщава. Всеки, имащ желание, може да посети зоокъта ни и да се порадва на новите му обитатели. Ние пожелаваме на Райчо Костов да продължава да се грижи за животните, да бъде здрав, щастлив и все така добродушен.

Стажант – репортер: Магдалена Динева

Виж още

Още новини

Вашият коментар