Карнобат

Девет отбора мерят сили в областното състезание на младежките противопожарни отряди

След близо тригодишно прекъсване, заради пандемията, днес стартира провеждането  на Областните състезания на младежките противопожарни отряди.  Домакин на тяхното XXI издание е община Карнобат. Официално старт на състезанието бе даден в 10.30 часа на Градския стадион, в присъствието на много гости и публика.

Девет отбора участват в XXI областно състезание на младежките противопожарни отряди. С по два отбора са община Карнобат  и община Бургас, с три отбора  е представена община Айтос и по един отбор имат Созопол и Камено. Съгласно регламента, класиралите се на призовите места ще вземат участие в Републиканското първенство за 2022г., което ще се проведе в  началото на м. юни в к.к.“Албена“.

Организатори на състезанието са община Карнобат, Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението-Бургас“ и Спортен клуб по пожароприложен спорт -Бургас. Събитието се реализира с подкрепата на Трансвагон АД, Промет Стил ЕАД, Победа АД, Верига строителни хипермаркети Мастърхаус,  Верига хипермаркети Технополис, Спартак АД, печатница Рота печат, Метинвест, Инс Петрол, Минерална изворна вода Девин.

Състезанието бе открито от Директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Бургас комисар Васил Василев. Той изрази благодарност към всички, подкрепили начинанието и сподели, че до момента в областта са учредени 33 младежки противопожарни отряда, с общо 360 членове. На участниците пожела състезанието да премине вдух на спортсменство  и да победят най-добрите.  

„За община Карнобат е чест да бъде домакин на състезанието“, каза кметът на общината Георги Димитров. Той подчерта изключителната роля на противопожарната служба в Карнобат, която обслужва 62 населени места, наблюдава над 130 язовира, извършва превантивни действия за недопускане възникването на полски и горски пожари, работи с младите хора. Към състезателите кметът отправи апел да  влагат повече старание в обучението за  придобиване на знания и навици, за да няма тежки последици, защото всички разчитаме на младите хора.

Състезателната част стартира с „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. В програмата е включено и „400 метра щафетно бягане с препятствия“. Награждаването на победителите и закриването на състезанието е от 13 часа.

Виж още

Още новини

Вашият коментар