Карнобат

Днес заседава Общинският кризисен щаб

0559/29121 и 0882003149 са телефоните, на които гражданите имат 24 часова връзка с дежурен в Общински кризисен щаб. По време на заседанието стана ясно, че хората, които са били в контакт с карнобатлията, с положителна проба за коронавирус са установени. Всички контактни лица от първи ред ще бъдат тествани за вируса и са поставени под карантина. Това е втори случай на заразен с COVID-19 в Карнобат.

Днес бе извършена цялостна дезинфекция на болничния комплекс. Мярката е превантивна, тъй като ежедневно, по няколко пъти на ден, се извършва пълна дезинфекция на всички помещение на територията на комплекса. Предстои да се дезинфекцира в пощенските станции, където ще се раздават пенсиите. В тази връзка се обмисля сериозна организация при раздаването на пенсиите, чието изплащане започва на 7 април и предполага струпването на много възрастни хора на едно място, обясни кметът Георги Димитров.

Отново бе обърнато специално внимание върху контрола по изпълнението на приетите превантивни мерки. Той е възложен на РУ – Карнобат и Звеното за опазване на обществения ред и общинската собственост. Следи се за  струпване на хора пред търговските обекти, банки и учреждения. Съставят се актове за неспазване заповедта на Министъра на здравеопазването от 20.03.т.г. за преустановяване посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения, на открити и закрити обществени места.

Кметът на община Карнобат изрази притеснение, че е труден контролът върху карантината на завърналите се от чужбина, за което се очаква съдействие от страна на гражданите. Те могат да подават сигнали за нарушаване на карантина на тел.: 0882003023.

Виж още

Още новини

Вашият коментар