Карнобат

Кадир Ахмед: Амбициите ми са за промени в сферата на спорта и здравеопазването

Хората основно ме познават от годините, в които бях състезател и печелих множество награди за града ни. С подкрепата на Общинското ръководство на ДПС, в лицето на  общинския председател г-н Хюсеин Селим и общинските съветници г-н Мюмюн Симитчи и г-н Мехмед Афуз имам възможността да съм кандидат за народен представител.

Аз съм многократен републикански шампион на 800м.,1500м. и 3000м. През тези години бях ученик в ОУ“Христо Смирненски“, а след това в СУ „Христо Ботев“. След завършването на средното ми образование продължих да уча и завърших Медицински колеж в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Бургас , със специалност „Помощник фармацевт“.           

Като студент бях избран за председател на Академично дружество към Младежко ДПС гр.Бургас. Да бъда председател на студентите за мен бе огромна чест.

– С какви амбиции влизаш в борбата за народен представител?

-С подкрепата на Общинското ръководство на ДПС, в лицето на  общинския председател г-н Хюсеин Селим и общинските съветници г-н Мюмюн Симитчи и г-н Мехмед Афуз имам възможността да съм кандидат за народен представител. Амбициите ми са да направя промени в сектора на спорта и здравеопазването. Аз съм многократен републикански шампион, а сега съм в сектора на здравеопазването. През годините съм виждал много пропуски и в двата сектора.

 -Какви ангажименти би поел по отношение на община Карнобат, които да реализираш като народен представител?

-Основни ангажименти за мен ще са: инвестиции в спорта, привличане на чуждестранни инвеститори, които да откриват високо платени работни места, инфраструктурни инвестиции в малките населени места. – Какво те привлече в политиката? 

-Привлече ме възможността за развитие. Навлизайки  в политиката изградих много приятелства.

-Кое е общото между политиката и спорта?

-Победата. Тя е най-важното в спорта и в политиката. Победите ми в спорта са важни за най-близките хора около мен – семейството и приятелите ми. Семейството ми винаги ме подкрепя, вярват в мен  и се гордеят с мен. Всичко постигнато до тук е благодарение на тях. Това ми дава стимул да продължавам да се боря за мечтите си.

Победите в политиката са по-важни, защото те касаят бъдещето и живота младите хора  и на цялата страна.

-Председател си на Младежката структура на ДПС в общината. Какво трябва да се промени, за да има по – големи възможности пред младите хора?

-Младежите заемат ключова роля в ДПС. Да съм председател на младежите е много отговорна задача.

Младите хора, за съжаление не вярват в своята реализация в България. Те предпочитат да пробват своя късмет в чужбина и поемат по пътя към терминал 1 и терминал 2. Познавам много хора, които учат и работят извън родината ни.

Липсата на добре платена работа, с която може да се живее нормално, принуждава много млади хора да емигрират.

Решение на този проблем са чуждестранните инвестиции, с които да се отварят нови и добре платени работни места. Но за съжаление тези инвестиции намалят драстично през последните години. Чуждестранните компании заобикалят България,  заради нестабилна политическа обстановка, тромава администрация,  рекет за бизнеса и несигурно бъдеще.

Защо избра да останеш да живееш в Карнобат?

-Карнобат е прекрасен град, тук съм се родил. Състезавал съм се единствено за Карнобат. Всички успехи, които съм постигнал са за Карнобат. Обичам този град, не бих живял другаде. Аз съм горд карнобатлия!

-Какво отличава ДПС от останалите политически формации?

-ДПС се бори за властта не за себе си, а за да я върне на хората. За ДПС властта не е самоцел, а средство да подобряване на качеството и  живота на хората в България.

Борим се да спре омразата, разделението и агресията.

Листата ни е изградена от образовани млади хора, които са специалисти в своята сфера. Водачът на листата ни г-н Севим Али е пример как младите и образовани хора могат да успеят.

-Тези избори са много по-различни от предишните…

– За първи път от основаването на нашата партия до сега имаме кандидат за президент и това е лидерът на партията г-н Мустафа Карадайъ. 

-Кои са основните приоритети на ДПС?

-Основен приоритет е програмата за ускорено икономическо развитие, основана на:

– Зелена икономика – чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия;

– Водородна енергетика, дигитализация, високи технологии ;

– Включване на свободните и активни граждани в процесите на вземане на решения и контролът върху изпълнението им.

– Работиш в сферата на здравеопазването. От какъв рестарт се нуждае здравната ни система, за да е наистина ефективна?

-От години се говори за липса на кадри в здравеопазването. Тази пандемия, в която се намираме ни даде реална оценка, колко е тежко положението в здравеопазването. България трайно остава начело на антикласацията в ЕС като страна с най-лош здравно-демографски статус, с най-високи проценти обща и детска смъртност.

Най-големите проблеми в здравеопазването са неефективното изразходване на средства и неефективната болнична система. 

Защо хората трябва да гласуват за теб?

-Защото съм трудолюбив, всеотдаен, избрал съм да се боря за промяната, избрал съм да се реализирам в България.

-Твоят апел към хората в общината?

-Бъдете отговорни към здравето си, спортувайте, хранете се здравословно и на изборите гласувайте с номер 17!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Виж още

Още новини

Вашият коментар