Карнобат

Кметът на Карнобат: Дезинфекцирахме от въздух, защото имаме подкрепата на бизнеса

„Скъпи съграждани, ще отговоря на вашите въпроси и коментари, относно дезинфекцията от въздух, която извършихме в Карнобат с думите на проф. д-р Мутафчийски: „Епидемията върви с небивала ярост в Западна Европа. Развитието в Италия ни подтикна да бъдем бързи, да изглеждаме дори прекомерни в мерките си. Ние сме готови да носим тази отговорност пред обществото”. И аз, в качеството си на кмет на община  Карнобат, съм длъжен да предприема всички мерки, които биха предпазили жителите на община Карнобат.

Три последователни дни дезинфекцирахме улици, паркове, градинки, площадки, обществени пространства. Пръскахме с препоръчаните дезинфектанти в сгради, дворни пространства. Единственият начин, за да достигнем до всяка точка от Карнобат бе именно от въздух. Използваният препарат има Вирусоцидно, Бактерицидно, Фунгицидно, Микобактерицидно действие. Подходящ е за всички видове повърхности и предмети. Не е опасен за хора, насекоми, растения и животни.

Преди Националния щаб, на местно ниво наложихме забрана за посещения на обществени места – паркове, детски и спортни площадки… ЗА ПРЪСКАНЕТО СМЕ ИНФОРМИРАЛИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ И РЗИ.

В условия на извънредно положение всеки Кмет, като Началник на общинския кризисен щаб, с подкрепата на неговите членове взема ключови решения – как да действа на местно ниво. Прави това, което е според възможностите и силите му. Едни дезинфекцират с гръбни пръскачки, други с пикапи…Ние извършихме дезинфекцията от въздух, защото имаме подкрепата на местната общност-  в лицето на земеделските производители, бизнеса.

Ще завърша с думите на президента Радев:”Никоя битка не е спечелена със страх, а с действия”.  

Виж още

Още новини

Вашият коментар