Карнобат

Кметът прие Дистрикт гуверньора на „Ротари България“

Кметът на Карнобат Георги Димитров прие Дистрикт гуверньора на „Ротари България Дистрикт 2842″ за 2020/2021 ротарианска година – арх. Илиян Николов. На срещата присъстваха президентът на Ротари клуб -Карнобат инж. Йонка Вътева, паст президентът д-р Пенка Златанова и членове на клуба. Дистрикт гуверньорът подари на кмета флаг със слогана на настоящата Ротарианска година:“Ротари отваря възможности“. Той обясни, че трите отворени врати, които графично изобразяват словесния слоган не са подбрани случайно. С усмивка поясни, че са свързани с неговата професия. Дистрикт гуверньорът арх.Илиян Николов е потомствен архитект. Архитектурното бюро, основано от дядо му скоро ще навърши век от своето създаване. Арх. Николов е ротарианец от 20 години. Бил е президент на Ротари клуб „Сердика“ в столицата, а в последствие и асистент дистрикт гуверньор на София.


„Целите ни са общи, насочени към по – доброто за хората в общността. Вратите на общината са отворени за приятелите ни от Ротари“, подчерта кметът по време на срещата. Той сподели своята и на администрацията готовност за партньорство и сътрудничество, каквато е и наложената традицията през последните години. Кметът подчерта, че мисиите на общините и Ротари клубовете са сходни, свързани със социалното добруване на хората и пожела успех на новото ръководство на организацията.
„Виждам доброто сътрудничество между Ротари клуба в Карнобат и общинското ръководство, нещо, което в по-малките градове, за щастие, е добра практика“, заяви от своя страна Дистрикт гуверньорът арх. Николов. И добави, че самата презумпция на ротарианството е да работи съвместно с местната власт. „Повече от ясно е, че интересите на ротарианците и на местната власт са насочени към просперитета и към решаване на проблемите в общностите, които съществуват в обхвата на съответния клуб. Ротарианството е една интересна структура, която обвързва, чрез собствените си мениджмънт способности, обвързва в интерес на общността, от една страна местната власт и от друга страна местния бизнес. Там, където местният бизнес е нормално и свободно развит, там именно Ротари клубовете, какъвто е генералният замисъл, имат своето сериозно място.
Ротарианците са хора, изключително ерудирани в собствените си области. Не случайно в един Ротари клуб се стремим, да има колкото се може широко разтворено ветрило на хора от различни специалности и различни специалисти, за да могат много по -сериозно да навлязат в проблематиката на местната общност и ръка за ръка: ротарианци – местната власт -местен бизнес да работят за развитието на обществото колкото се може по – добре“.
По време на срещата кметът изказа благодарност за реализираните проекти до момента от местния клуб и подчерта готовността на общината да съдейства за осъществяването на проекта на Ротари клуб -Карнобат за изграждане на Спортна площадка.
След срещата с кмета Георги Димитров, Дистрикт Гуверньорът на Ротари България се срещна и с местните ротарианци.
Изключително вълнуваща бе и неговото запознанство с членовете на Интеракт Карнобат. Бижута на Ротари клуб Карнобат – Интеракт Карнобат отново се представи на ниво и блесна с неотразима светлина.
Карнобатският клуб бе домакин и на Пре ПЕТС за Южна България . Това е признание за дейността на карнобатските ротарианци, както и възможност за среща с нови приятели и споделяне на идеи и планове.

Виж още

Още новини

Вашият коментар