Карнобат

КНСБ награди кмета на Карнобат за принос в развитието на социалния диалог и партньорство

Наградата, която бе връчена на кмета на община Карнобат Георги Димитров,  е за „Принос в развитието на социалния диалог и партньорство и с грижа за хората“. Тя се връчва от Регионалния съвет на КНСБ в Бургас. Градоначалниците бяха номинирани по предложение на синдикалните лидери по места. С отличието са удостоени кметовете на общините Карнобат – Георги Димитров, Созопол – Тихомир Янакиев, Средец – инж. Иван Жабов и Сунгурларе – д-р Георги Кенов.

Наградата е за добрите практики, касаещи работещите, допълнителното финансово стимулиране през 2021 година, въпреки трудната икономическа обстановка и ковид криза, спазените договорености по колективните трудови договори и добрия социален диалог между работодател в тяхно лице и регионалния съвет на  КНСБ-Бургас.

При връчването на наградите областният координатор на КНСБ в Бургас Мая Сариева обсъди с кметовете предстоящите преговори за нови колективни трудови договори. Посочени бяха конкретни стъпки за постигане на добро заплащане на труда в различните дейности на общините и вземането на ковид мерки.

Виж още

Още новини

Вашият коментар