Карнобат

Мажоретен състав „MAGIC“ с купи от национален фестивал

Национален фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ се проведе на 14-15 май в град Шумен. В него се представиха близо 400 мажоретки, сред които бяха и момичетата от Мажоретен състав „MAGIC“ при НЧ „Д.Полянов-1862г.“ град Карнобат. Те участваха в две възрастови групи, с общо 5 състезателни композиции, разпределени в мажоретните дисциплини „Дефиле-Марш парад 100м“, „Хореография на място – Ексхибишън корпус“ и „Шоу помпони“.


Във втора възрастова група, за първи път на състезание, се представиха 12 малки мажоретки. Те се подготвяха упорито през последните два месеца за него. Това беше дебютът им като състезателки. Момичетата тренират от няколко години в “ Школа-мажоретки“ и въпреки крехката им възраст (8-11г) – вече натрупаният мажоретен опит, техният талант, мотивация и добре изградени композиции, изиграни с много настроение, съвсем заслужено им донесоха сребро и за двата танца-с батони и с помпони. Това е отличен старт за малките мажоретки, които оставиха много добро впечатление в многочленното жури. Те ясно заявиха, че оттук нататък ще се борят всеки път за място в стълбичката с отличията.


В най-голямата възрастова група, където композициите са с най-висока техническа сложност, взеха участие нашите 14 момичета от представителния състав. Те завоюваха най-голямото отличие, а именно златното с тематичен танц с помпони, бронз на дефилето с батони и 4-то място на хореографията с батони на сцена. Момичетата направиха достойно представяне, аплодирано силно от публиката в залата.


С подкрепата на читалището, родителите на децата и упорития труд, положен от мажоретките и ръководителите им Татяна Динева и Лидия Иванова, Мажоретен състав „MAGIC“ постигна много добри резултати на отминалото вече състезание в Шумен. Гражданите на град Карнобат имат поредния повод за гордост с отличията на децата. И на няколко техни изяви могат да се насладят в оставащите дни от месец май, тъй като съставът е включен в част от градските събития, във връзка с отбелязване на майските празници.

Виж още

Още новини

Вашият коментар