Карнобат

Модерна и функционална беседка направи карнобатлия пред своя блок

Беседката представлява малко бижу сред междублоково пространство в централната част на Карнобат, на ул.“Алекси Нейчев“14. Тя се допълва от подредена градинка, в която са засети различни цветя, храсти и дръвчета. По своя инициатива, със собствени средства и сам Ангел Попниколов измайсторява беседката. Миналата година му хрумва идеята. Първоначално решава да направи пейки и маси. Преглежда доста снимки, за да избере най-подходящия вариант. След като уточнява размерите, сам конструира беседката, изработва отделните елементи и ги монтира. Прави всичко с качествени материали, за да издържат на времето и за да е по – здрава. В боядисването се включва братовчед му, а приятел прави заварките.

Ангел помага и за поддръжката на градинките, за които полагат грижи неговата баба и майка. Те са превърнали пустото до преди 4 години пространство цветен рай.

Градинката и беседката създават усещането, че си все едно в парка – сред цветя, чува се песента на птиците. Има къде да поседнеш и да отдъхнеш, или пък да изпиеш кафето си на въздух, сред природата, макар и в центъра на самия град. В най-скоро време ще бъде пуснато и осветление, за да се ползва беседката и вечер, в горещите летни дни.

Младият човек се е амбицирал да оправи и нивелацията на градинката, чиито наклон е доста голям и пръста се сипе при дъжд. Замислил е да изгради висок бордюр. Отделно е направил и стълби, които да се ползват от хората, за да не се пързалят по наклонения терен при слизане.

Категоричен е, че пред всеки блок трябва да има зелени пространства, места за отдих и игра. Смята, че  хората не трябва да чакат някой да направи пред домовете им красиво, а те да се захванат с тази задача. Заканва се да продължи с облагородяването на района. „Правя го, защото тук живеят, това е за всички нас“.

А ние ще кажем – дано са повече хората като него, които ще последват примера му.

Виж още

Още новини

Вашият коментар