Карнобат

На първия учебен ден кметът гостува в ДГ“Мир“

На 15 септември започна учебната година и в детските градини в община Карнобат. Кметът Георги Димитров  гостува на първия учебен ден в ДГ“Мир“.  Заместник -кметът Мария Генова поздрави децата и педагогическите екипи в детските градини „Вълшебство“, Яна Лъскова, „Славейче“ и „Иглика“.

Очакванията са тази учебна година да бъде пълна с предизвикателства, радост и постижения. Детските градини посрещнаха своите възпитаници в обновени и освежени стаи за занимания, спални и кабинети. Навсякъде бе празнично украсено, стотици детски усмивки грейнаха в прекрасния първи учебен ден.

От името на кмета на община Карнобат бяха поднесени поздравителни адреси. В тях се отправят пожелания за успешна и ползотворна нова учебна година.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Днес, на 15 септември отново отваря врати Вашето детска градина – храм и книжовна съкровищница на познанието.

С първия училищен звънец започва една нова година, пълна с предизвикателства, радост и постижения.

Учете, трудете се, експериментирайте, вярвайте! Бъдете новатори, мечтатели и оптимисти. Но помнете, че успехът идва не с бързане, а с неспиране.

Въпреки, че пътищата на живота понякога криволичат, не се отказвайте да вървите напред, защото напред е единствената правилна посока.

Уважаеми учители,

Убеден съм , че да бъдеш учител е мисия. Да бъдеш учител е силата, която променя света към добро!

Сърдечно благодаря за всеотдайния  Ви  труд и обич, с които съхранявате образованието и науката. За търпението и желанието, въпреки превратностите на времето, с които преподавате най- важните уроци на нашите деца.

Пожелавам Ви здраве и мъдрост! Нека трудът Ви бъде благословен, а новата учебна година – ползотворна за всички!

Мили деца,

С най- голям трепет в сърцето си се обръщам към Вас – тези, които прекрачвате  прага на Вашето първо училище и  тези, които продължавате обучението си в него.

Детската градина е място за нови знания, умения и добри приятелства. Тя е мястото, където мечтите се сбъдват. Сбъдват се между уроците, игрите и разговорите с новите приятели, и с подкрепата на Вашите учители.

Учението е приключение изпълнено с незабравими преживявания, защото чрез него ще се докоснете до вълшебството на словото, тайнството на числата, ще откриете пъстрият и цветен свят на всяка наука, и прочетена книга.

Пожелавам Ви да намерите тук  своите мъдри и грижливи учители, които да помните  цял живот, а техните уроци да Ви научат да мислите, да чувствате и да израствате като личности.

Трупайте познание, така както пчелите събират мед – търпеливо и  с лекота!

Пътят на знанието не винаги е лек, но винаги е вдъхновяващ.

Нека новата учебна година е наситена с делници, натежали от мъдрост и преданост към каузата на просвещението.

Честит празник  и на добър час!

Георги  Димитров               

Кмет  на  община  Карнобат                                             

Виж още

Още новини

Вашият коментар