ВидеоКарнобат

Ненчо Русев и служители от ОП „БКРД“ върнаха блясъка на скулптурата „Голата жена“

Скулпторът Ненчо Русев и служителите от Общинското предприятия „Благоустройствени, комунални и ремонтни дейности“ сътвориха магия и върнаха пълния блясък на символа на Градския парк в Карнобат – „Голата жена“.

През деня тя сияе в своята искряща белота, галена от слънчевите лъчи и обляна от водните струи. Нощем е загадъчна, окъпана от цветове, нашепваща незабравима мелодия. За нейната царственост и съвършенство се погрижиха скулпторът Ненчо Русев и служители от Общинското предприятие. Красивата скулптура, която през годините се превърна в символ на Градския парк в Карнобат, се завърна след известно забвение миналата година, на 1 септември. На същото място, насред красотата на водната феерия, в центъра на единия от шадраваните. Още тогава карнобатският скулптор Ненчо Русев каза, че на пролет ще се заеме с възстановяването на фигурата. И разкри, че тя е дело на известната скулпторка Надежда Петренко, родена в Сливен и е била поставена преди 65 години.

С длетото на изкусен майстор, дни наред, Ненчо Русев заличаваше следите от времето и човешката недоброжелателност. Наложи се да бъдат възстановени десетки компрометирани участъци от фигурата. С любов и вещината на творец, карнобатският скулптор върна усмивката на прекрасната дама, чиято искряща белота и съвършенство те кара да поспреш, да затаиш дъх и да съзерцаваш.

От своя страна служителите от общинското предприятие се погрижиха с професионализъм за танца на водните струи, за шоуто от светлини и за цялостната организация на възстановителните дейности.

Виж още

Още новини

Вашият коментар