Карнобат

Още по-строги мерки налага Кризисният щаб

Достъпът до паркове, детски и спортни площадки в община Карнобат се забранява. Преди минути приключи заседанието на Кризисния щаб, ръководено от кмета на Общината. „Мерките са изключително строги, призовавам да се спазват. На нарушителите ще се налагат  санкции“, категоричен е кметът Димитров. От общината напомнят, че е в сила заповед на Министъра на здравеопазването, която гласи: Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.

На заседанието стана ясно, че лицата, които са били в контакт с жената, дала положителна проба за коронавирус, са издирени и поставени под карантина.

Със заповед на кмета, която се очаква да излезе до минути, се преустановява събирането на местни данъци и такси, както и заявяването на административни услуги на гишета в Центъра за административно обслужване на гражданите. Само при неотложност и спешност ще се предоставят отделни услуги. Прекратява се събирането на таксите за услугата Домашен социален патронаж.

Затваря се Общинския хотел. Собствениците на хотели се призовават да преустановят настаняването на външни лица. Препоръки са разписани и към големите предприятия в града, които са представили своя програма за превантивни мерки в община Карнобат.

Стриктно ще се следи за лица, които се завръщат в община Карнобат от чужбина. Важно! Ако идваш от Италия, Китай, Индия, Иран, Шри Ланка, Непал, Бангладеш, Южна Корея, Великобритания, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария, оставаш у дома (КАРАНТИНА) за 14 дни. Съдействие се очаква и от гражданите, които е желателно да подават в общината информация, в случай, че техен близък или съсед се завърне от чужда страна. За изпълнението на мерките ще следят стриктно Полицията и звено „Обществен ред“.

Цялата заповед – очаквайте.

Виж още

Още новини

Вашият коментар