Карнобат

Отпадъци в кв.“Възраждане“ очакват собственика си да ги разчисти

Сериозна санкция очаква собственика на строителните отпадъци, в случай, че доброволни той не ги почисти. Благодарение на неговите действия, мини сметище посреща живеещите в кв.“Възраждане“, както и хората преминаващи в района.  Чували, купчина със строители отпадъци и разпилени боклуци внасят колорит в пейзажа. Те са струпани до контейнера, намиращ се до автобусната спирка срещу СБА и бензиностанцията.

„Обичайна практика“, казват хората от чистотата. Обясняват, че непрекъснато, особено през почивните дни, се образуват подобни сметища в различни части на Карнобат. И сега е така. Някой прави ремонт и вместо да занесе отпадъците на Претоварната станция, както е реда, ги струпва до контейнера и си казва: Те за длъжни да ги изхвърлят.

А по Наредба ясно и точно е написано, че ангажимент на гражданите и фирмите е да извозят генерирания от тях строителен отпадък, земна маса или други видове обемисти отпадъци до Претоварната станция в Карнобат.

За строителните отпадъци и земната маса се дължи такса. 14.64 лв. за тон с  ДДС е за строителните отпадъци и 1 лв. на тон за пръстта. Другите видове отпадъци трябва да са разделени по вид – дърво, стъкло, пластмаса, дрехи и т.н. За тях не се дължи такса.

Виж още

Още новини

Вашият коментар