Карнобат

Първата Работилница за родители в Карнобат приключи

Програмата беше водена от Теодора Янева – педагог и Стефан Стефанов – психолог от Център за обществена подкрепа, обучени в УНИЦЕФ – България.  По време на  проведените 14 сесии се обсъждат теми като  „Нашите деца и как да ги обичаме”, „Слушането – важно умение за родителството”, „Как детето учи за света около себе си” и др. Първоначално в програмата се включиха 16 майки на деца до 5 години, а в края и пет от тях получиха сертификати за успешно завършване.

„Участието в програмата помогна на родителите да надградят своите умения, свързани с възпитанието и отглеждането на децата им. Тя беше полезна, защото предостави защитено пространство, в което родителите можеха да се събират и в присъствието на специалисти, да обсъждат нуждите на своите деца и това, как биха могли да подпомогнат тяхното развитие, да им осигурят най-благоприятни условия за живот, да засилят още повече емоционалните си връзки с тях. Работилницата даде възможност на майките да оценят своите силни страни като родители и да набележат, и да работят върху по-слабите, за да постигнат баланс в тази трудна, важна и отговорна задача да бъдеш родител. На последното занимание участниците споделиха, че се чувстват по-спокойни и уверени в себе си“, обясняват от ЦОП- Карнобат.
Екипът на Центъра благодари на майките за присъствието и усърдието им в работилницата. Директорът -Димитринка Вълева сподели, че се надява в следващите работилници да се включат повече родители, защото опитът в страната показва тяхната ефективност. Хората, които не са успели да се включат в първото издание, могат да го направят през месец септември.

Виж още

Още новини

Вашият коментар