Карнобат

Правят ПиСиАр тестове на персонала в детските градини

Детските градини в Карнобат ще отворят врати след седмица, на 1 юни. Персоналът ще се завърне на работа, след ПиСиАр тестване. То започна днес сутринта и обхваща 150 души. Финансовият ресурс за него се осигурява от община Карнобат. „Трябва да гарантираме на 100% здравето и безопасността на децата, както и на персонала“,  подчерта кметът Георги Димитров. В тази връзка остава в сила и забраната за провеждане на пазара в понеделник.

Педагогическият и непедагогически състав в детските градини е готов да започне работа. Само една медицинска сестра е заявила, че иска да се върне на работа след приключване на извънредната обстановка. Родителите, които ще водят другата седмица децата на градина, не са задължени да правят необходимото микробиологично изследване за паразити, което се изисква след дълго отсъствие. Медицинските специалисти обаче съветват то да бъде направено, при първа възможност.  

Обсъжда се вариант, допустимият брой на деца в група да бъде 15. През тази седмица ще се извърши дезинфекция на помещения, косене на дворове и обработка на зелени площи против кърлежи, зареждане с хранителни продукти…

Децата ще преминават задължителен сутрешен филтър, който ще се извършва от медицински специалист или инструктирани лица.

Виж още

Още новини

Вашият коментар