Карнобат

Президентът Румен Радев: „Голямото богатство на Карнобат е не само плодородната земя, но и неговите честни и трудолюбиви хора“

„Цяла България познава добре традициите на Карнобат в земеделието, но голямото богатство тук не е само плодородната земя, голямото богатство сте вие – честните, трудолюбиви хора“. Това заяви президентът Румен Радев, който участва на 26 септември в отбелязването на празника на Карнобат. 

„Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, с вашия непреклонен предприемачески дух, вие ежедневно търсите нови възможности за развитие на вашия град, посочи държавният глава. Той открои като преимущество за града и неговото разположение и връзката му с важни транспортни артерии, особено в  областта на железопътния транспорт, където „за съжаление интензивността дава повече повод за гордост от миналото, но и надежда за бъдещето“. Президентът изрази увереност, че с новите европейски политики и планове за засилване на ролята на този важен за екологичното развитие транспорт, Карнобат ще укрепи ролята си на транспортен център, а това ще дава и нови възможности за града и неговите жители.

„Знам и вашите тревоги, свързани с бъдещето“, отбеляза още президентът в словото си. Ще преодолеем здравните, икономически и социални последствия, но основната тревога и за града, и за България е свързана с демографската криза. „Без млади хора няма просперитет, няма развитие, а младите хора искат добро заплащане, качествени училища, болници, инфраструктура“, посочи президентът и поздрави общинското ръководство и жителите на Карнобат за постигнатото с много труд и себеотрицание в тази насока.

„Смелата визия и инвестиционни планове на общинското ръководство за развитието на града не могат без ясната подкрепа на държавата“, посочи още Румен Радев. Държавният глава заяви и че във всички ключови за развитието на Карнобат процеси решаваща е ролята на хората – с тяхната активност и предприемчивост. „Вярвам, че е близко времето, в което тази активност и предприемчивост ще срещнат съответните устойчиви политики на всички нива, за да може да продължавате да развивате вашия град като двигател за развитието на целия регион“, посочи още в приветствието си пред жителите и гостите на Карнобат Румен Радев.

В Карнобат президентът посети храма „Свети Йоан Богослов“ и се включи в литийно шествие.

По-късно президентът проведе работна среща с кмета на града Георги Димитров. Кметът запозна държавния глава с постигнатото от местните власти в областта на образованието, здравеопазването и социалната сфера.

Виж още

Още новини

Вашият коментар