Карнобат

Приз „Златен помпон“ за 2021 г. за Мажоретен състав „Magic“

Приз „Златен помпон“ за 2021 г. за Мажоретен състав „Magic“
от участието в 17 международен мажоретен фестивал „Златен помпон“ – Албена

Отмина лятото – сезон, който хората свързват обикновено с море и забавления. За истинските спортисти обаче – сезонът няма значение! Когато си отдаден на нещо такова, влагаш цялото си сърце, душа и сили, за да осъществиш мечтите и целите си. Максимална концентрация, безброй тренировки, постоянно усъвършенстване. Не се колебаеш, а знаеш какъв си, какво трябва да дадеш от себе си и въпреки натовареността и трудността, за миг не се отказваш, защото знаеш, че с упоритост и много повторения, нещата се получават. Тогава ставаш от най-добрите. И осъзнаваш, че прекараните години в тренировки са имали смисъл. И че си късметлия, че си станал спортист. Защото спортът учи на много и прави личността стойностна.

И така, един отбор карнобатски момичета премина през много дълъг и труден период на тренировки, особено през последните почти две години. Налагаха се съображения както с пандемичната обстановка, така и с климатичните условия, защото недостатъчни размери на читалищното помещение за трениране, често заставя отбора да репетира навън. Това са момичетата от Мажоретен състав „Magic“ при НЧ „Димитър Полянов-1862г.“ гр.Карнобат. Момичета, стартирали като начинаещи мажоретки преди години, но с желание, упоритост и талант, постигнали много успехи вече като състав. Техните танцувални изпълнения внасят колорит във всеки карнобатски празник.

През последните няколко месеца мажоретките усилено подготвяха няколко танцувални композиции за дългоочаквано от тях състезание. А именно, от 03.09 до 05.09.2021г. на открита сцена в кк „Албена“ се проведе XVII Международен мажоретен фестивал „Златен помпон“ и Национален шампионат на Международната асоциация по мажоретен спорт /IAM/, чийто организатор беше Българска мажоретна асоциация /БМА/. В спортното събитие взеха участие отбори от градовете Ботевград, Велико Търново, Карнобат, Нови Пазар, Добрич, Своге и Тервел.

Мажоретен състав „Magic“ се състезава в 5 категории: „Дуо/трио батон“ джуниъри, „Мини формация батон“ сеньори, „Мини формация микс“ сеньори, „Батон големи групи“ сеньори и“ Помпон големи групи“ сеньори. Общо 7 бяха изпълненията на „Magic“ мажоретките от град Карнобат и за всяко едно от тях те завоюваха I-во място и златни медали! По традиция на фестивала последната и най-голяма награда „Приз Златен помпон“ се присъжда на един от състезаващите се отбори за цялостно отлично представяне. Тази година наградата получи Мажоретен състав „Magic“! Това е голямо мажоретно признание за момичетата от състава, както и за техните ръководители Татяна Динева и Лидия Иванова. Те благодарят на родителите и читалището за оказваната непрестанна подкрепа. И знаят, че оттук нататък трябва да тренират още по-усилено, поддържайки и надграждайки своите мажоретни умения, за да може в бъдещи състезания отново да бъдат победители!

Мажоретната школа към читалището приема нови членове, така че всяко момиче на възраст от 4 до 16 годни, което има желание да бъде мажоретка, може да се запише в читалището.

Лидия Иванова

Виж още

Още новини

Вашият коментар