Карнобат

Ремонтът на ЖП гара тече с пълна сила

Пълното архитектурно обновяване на приемното здание на ЖП Гара –Карнобат тече с пълна сила. На обекта се работи още от ранните часове на работния ден, се убедихме  на място. За удобство на пътниците е обособена чакалня, встрани от централния вход. Съгласно заданието ще бъдат въведени  всички европейски изисквания за енергийната ефективност, техническа безопасност и достъпна среда. Целта на проекта е да осигури модерна, съвременна среда за пътниците и изграждане на необходимите съоръжения, гарантиращи комфорт и равнопоставен достъп за гражданите с намалена подвижност. На 10 май миналата година стартира ремонтът на гаровия комплекс в град Карнобат. Очаква той да приключи след 2 години.

Гарата, която се намира на железопътната магистрала Пловдив – Бургас и е част от европейския коридор „Ориент/Източно-Средиземноморски“, не е ремонтирана повече от 33 години.

ЖП гара е изключително важна и е единствената жп връзка между Югоизточна и Североизточна България. Тя е четвъртият по големина железопътен възел в страната и е част от транспортния коридор Пловдив – Бургас.

Проект „Реконструкция на гаров комплекс Карнобат“ се финансира по Приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт” на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г. Изпълнител на обекта е обединение „Железопътна инфраструктура Карнобат“ ДЗЗД, състоящ се от фирмите „Билдинкс“ ООД и „Билдинг Комфорт“ ООД, а договорът е на стойност 4 142 125,00 лв. без ДДС.

Виж още

Още новини

Един коментар

  1. Какви 2 години ви гонят догодина по това време трябва да е готова вече.Хората за 10 дена болница строят в Китай те една скапана гара за 3 години ли ще я ремонтират ебаси и некадърниците!

Вашият коментар

%d bloggers like this: